A műgyanta padló a mechanikai terhelésnek is ellenáll

2017. november 05.
2257
A műgyanta padló a mechanikai terhelésnek is ellenáll

Ipari környezetben a padló fokozott megterhelésnek van kitéve. Fontos, hogy még ebben a helyzetben is ellenálló legyen a műgyanta padló. Ezt az aljzat megfelelő előkészítésével és a rétegek szakszerű felépítésével érhetjük el. 

Megfelelő előkészítés

A mechanikai terhelésnek akkor tud a leginkább ellenállni a későbbiekben a műgyanta burkolat, ha megfelelően elő van készítve az aljzat. Az ( általában ) betonfelület egyenletessége és repedésmentessége biztosítja, hogy a talajból ne szivároghasson fel a talajvíz, illetve a későbbiekben rákerülő műgyanta bevonat kellően strapabíró legyen. Gyengébb minőségű betonfelületek esetén szükség lehet a beton impregnálására, amely kéregerősít, ezáltal pedig növeli a felület élettartamát.

Fontos a rétegek sorrendje

A befogadó felület alapos előkészítése után következhet a rétegek felhordása. Fontos, hogy megfelelő sorrendben történjenek a munkálatok, hiszen ez biztosítja majd a ipari padlóburkolat időtállóságát. 

Milyen mechanikai terhelések érhetik a műgyanta padlót?

  • Repedés:

A nagy terhelés, hőmérsékletingadozás és rezgések miatt padlónk megrepedezhet. Ilyen esetekben érdemes rugalmas, áthidaló műgyanta bevonatot választani. Célszerű ezekre az esetekre figyelni, még a műgyanta padló kivitelezése előtt.

  • Csúszásgátlás:

A műgyanta felület hézagmentességéből adódóan csúszóssá válhat, ezért fontos, hogy ipari környezetben, laboratóriumokban, kórházakban a balesetek elkerülése érdekében lehetőség szerint csúszásmentes burkolatot válasszunk. 

  • Kopás:

Figyelembe kell vennünk, hogy mekkora kopásnak lesz kitéve a műgyanta burkolat. Mivel foltszerűen javítható, érdemes vastagabb bevonatot választani ( töltött padlóbevonat ). 

  • Nagy súly:

Amennyiben a műgyanta padló nagy súlynak lesz kitéve ( például targonca ), érdemes az aljzat terhelhetőségét is fokozottan figyelembe venni. A műgyanta bevonat sokszorosa is lehet az aljzaténak, de nagyon vigyázni kell, nehogy az összetörjön alatta. 

Mindezeket figyelembe véve a műgyanta ipari padlóburkolat rendkívüli anyagának köszönhetően igazán masszív és strapabíró felületet képez, amely tökéletes választás az ipari környezetbe. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!