Csúszásmentes burkolat: mikor, hová, kinek?

2017. július 31.
2731
Csúszásmentes burkolat: mikor, hová, kinek?

A műgyanta padló alkalmazhatósága számtalan formát önthet. Lakossági és ipari épületek esetében is kiválóan hasznosítható. Legyen szó vegyi üzemekről, gyári épületekről, garázsokról. Ezen kívül a befogadó felülettel és más burkolati formákkal szemben is rengeteg előnye van. Teherbírása attól függ, hogy milyen magáé a befogadó felületé. Vízzáró hatása mellett esztétikai és számos praktikai szempontnak is megfelel, hiszen hézagmentességéből adódóan egy teljesen zárt felületről beszélhetünk. A csúszásmentes műgyanta padló sok esetben ezért kiváló megoldást biztosít.

Hová javasoljuk a csúszásmentes burkolatot?

Az ilyen jellegű burkolat kialakítását elsősorban balesetvédelmi megfontolások alapján szoktuk ajánlani. Ez alatt főként üzemeket, gyári épületeket, kórházakat, illetve kültéri burkolatot értünk. 

Kültéren és beltéren egyaránt veszélyes lehet a csúszós burkolat, illetve bizonyos épületek esetében számos előírásnak is meg kell felelni. Kültéren csúszóssá válhatnak a burkolatok az időjárási viszontagságok miatt, illetve a különböző csapadéknak köszönhetően. Gondoljunk csak bele, milyen veszélyeket rejt magában egy-egy meredek kocsi feljáró, ha csúszós az aljzat. 

Kinek fontos a csúszásmentes padlózat?

Legyen szó ipari méretű vállalkozásokról vagy magánszemélyekről, a fent említett esetekben különösen fontos, néha pedig szabályozottan elő is van írva a csúszásmentes felület. Ezért a fokozottan kockázatos területeken nem árt ilyen jellegű burkolatot választani. 

Hogyan lesz egy felület csúszásmentes?

Az ilyen típusú műgyanta padlót elő lehet állítani homokszórással vagy nagyobb kopásálló anyag, úgynevezett korund alkalmazásával. A műgyantából készült csúszásmentes felület mechanikailag is ellenálló, hézagmentes és könnyen tisztítható. Továbbá bármilyen színskálában kikeverhető. Ezenkívül kiválóan ellenáll a vegyi hatásoknak és szilikonmentes is. Vízzáró hatása miatt igazán előnyös, továbbá impregnáló anyag is, mely tartóssá és időtállóvá teszi a burkolt területet. 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!