A sokoldalú műgyanta: a műgyanta felhasználása a hétköznapokban

2018. április 18.
1503
A sokoldalú műgyanta: a műgyanta felhasználása a hétköznapokban

A műgyanta a hagyományos ragasztókkal és kenőanyagokkal szemben kémiai reakció útján köt meg. Minél nagyobb a hő, annál gyorsabban köt meg. A megkötés után a műgyanta egy strapabíró, erős réteget alkot, amely védi a bevont területet, ezen elv alapján működik a műgyanta padló lefektetése is.

Ragasztás

Ragasztóként is funkcionál, abban az esetben, ha a ragasztott tárgynak nem kell hajlékonynak maradnia – a megkötés után a műgyanta merev réteget képez, ez teszi ellenállóvá.  A ragasztani kívánt felületet tisztítani kell a ragasztás előtt, hogy az olajos, esetleg zsíros szennyeződések ne gátolják meg a száradást.

sokoldalu_mugyanta_01

A műgyanta tartós ragasztóanyagként is funkcionálhat

Kreatív felhasználás

A kreatív, és hobbiboltokban kapható műgyanta alkalmas arra, hogy előre elkészített formák, és száraz növények, glitterek, egyéb díszítőelemek segítségével ékszereket, medálokat, divat kiegészítőket készítsünk.

sokoldalu_mugyanta_02

A műgyanta ma már a divatiparban is elismert, és közkedvelt alapanyag

Építőipari felhasználás

A műgyanta kötésű beton annyiban tér el az eredeti betontól, hogy a kavicsot, homokot a műgyanta köti össze. Jobb mechanikai tulajdonságokkal vértezi fel a betont, ára miatt, azonban csak vékony fedőrétegként gazdaságos. Az így kapott felület vízálló, fagyálló, vegyszerálló, pormentes és könnyen tisztítható.
A műgyanta betonhoz tetszés szerinti szín is keverhető, azonban csak pigmentek alkalmasak arra, hogy tartós, élénk színűvé varázsolják a kezelt felületet. Vizes alapú színezők nem megfelelőek a művelet kivitelezéséhez. A műgyanta padló számos felhasználási területen tökéletes megoldásként funkcionálhat, legyen szó élelmiszer-vagy gyógyszeripari vállalkozásokról, raktárépületekről, hangárakról, nagyobb üzlethelyiségekről, vagy akár az autómosók burkolatának kialakításáról!

A műgyanta padló tartós, és dekoratív burkolattípus

Az önterülő padló lényege, hogy a műgyanta egységes rétegben elterül, ami egységes réteget képez a felületen. A jobb tapadás érdekében az első réteg száradása után, csiszolással lehet a felületet jobb tapadásra bírni. A műgyantás padló a RAL skála bármely színében elérhető, így számos felhasználási területen alkalmazható: kosárlabdapályák, csarnokok, üzlethelyiségek, kórházak stb. burkolataként.


sokoldalu_mugyanta_03
A kosárlabdapályák burkolata különösen élénk színekben játszik, ennek megalkotására tökéletesen alkalmas a műgyantás padló.

A műgyanta tökéletes felületvédelmet biztosít!

A műgyanta burkolat felületvédelemként is funkcionál - kopásállóságának köszönhetően, a fa bútorok megóvásának érdekében az egyik legjobb módszer, ha lakként használva kezeljük bútorainkat. Vízállósága miatt, akár csónakok kivitelezéséhez is kiváló megoldás.

Vállalkozása helyiségeihez keres strapabíró, hosszú életű, megbízható és esztétikus burkolatot? Kérdéseivel forduljon bizalommal hozzánk:
Fekszi Krisztián
Ügyvezető
+36 70 565 5890

Keressen meg bennünket árajánlatunkért!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!